"JALKAKIVIKAUPPA" HISTORIAAN- JO VUONNA 2015 FYYSINEN PUUTARHA SIIRTYI NETTIIN

Kallen Kukkatarha perustettiin vuonna 1994 ja toimi Kirkkonummella eri osoitteissa historiansa aikana, aina vuoteen 2017 asti, jolloin päätimme lopettaa yritystoiminnan Suomessa...ei ollut enää syytä pitää toimintaa yllä Ruotsiin muuton jälkeen. Enää verkkomaailmassa toimitaan  vanhalla nimellä -   vain lähinnä vain markkinontimielessä. Yrityksen uusi nimi on "Plantgården" = Taimitarha

Kirkkonummella toimiessamme paikalliset vanhat asiakkaamme alkoivat entistä enemmän kuluttamaan yhä suurempia rahasummia naapurikaupunkien isoissa puutarhaketjuissa ja pieni, harvinaisuuksiin erikoistunut puutarhamme jäi suurten markettien  ja ketjujen varjoon.

Tuntui välillä turhauttavalta viljellä mutu-tuntumalla tuhansia tomaattientaimia, yrttientaimia, chilientaimia jne ihan sokkona: Tuleeko lämpimät kelit?  Jatkuuko tuulet ja sateet?  Tuleeko ylipäätään asiakkaita tänä keväänä? Välillä tuli- ja välillä ei. Hellepäivänä ollaan taas mieluummin rannalla kuin taimiostoksilla. 

Keväällä 2015 kokeilin ensimmäistä kertaa taimien ennakkomyyntiä verkkokaupan avulla. Asiakaskunta uusiutui kertaheitolla. Verkkokauppaan eksyivät kaikista innokkaimmat harrastelijat, eli te, jotka etsitte hieman erilaisia taimia. Samalla pääsette eroon sotkuisesta kotiesikasvatuksesta... jotkut vain kokevat sitä hankalaksi, kun toiset rakastavat sitä maitopurkkirumbaansa olohuoneen ikkunalaudoilla.. Olemme aina erikoistuneet kasvattamaan sellaisia taimia, joita ei löydy tavallisista ketjuista. Suurta voittoa tavoittelevat puutarhat eivät ole kiinnostuneita pipertämään erikoistaimilla. Mutta minua kiinnostaa!

Nykypäivänä yritystoiminnan pitää olla kustannustehokasta. Tämä on pienelle puutarhalle vaikea haaste, sillä niin monet meistä riippumattomat ulkopuoliset tekijät vaikuttavat myyntiin ja asiakkaiden ostoskäyttäytymiseen. Ennakkomyynnillä minimoidaan varsinkin sitä riskiä että taimia suurissa määrissä jää myymättä. Siksi voimme esikasvattaa suuria määriä pikkutaimia kun tiedämme ett kaikille on jo ostaja valmiina. Tervetuloa kokeilemaan Sinäkin!

Tästä tilaamaan: